recepten

Pulled pork

Een heerlijke pulled pork maak je sous vide! Super lekker op broodjes of te verwerken in andere gerechten. In dit recept garen we het vlees 24 uur sous vide en geven we het een rooksmaak op de bbq of met de smoking gun!

Ingrediënten

  • 2 kilo procureur
  • 15 gr paprikapoeder
  • 10 gr zeezout
  • 10 gr bruine suiker
  • 10 gr knoflookpoeder
  • 2 gr oregano
  • 2 gr chilipoeder
  • 1 flesje BBQ saus
  • 1 rode ui
  • 1 komkommer
  • zwarte peper

Bereiden

  1. De voorbereiding

    Maak het kruidenmengsel met de paprikapoeder, zeezout, bruine suiker, knoflookpoeder, oregano en chilipoeder. Zet het sous vide apparaat  aan en verwarm op 74 graden.

  2. De pulled pork

    Smeer de procureur goed in met de dry rub. Je kunt er voor kiezen om het stuk vlees over 2 vacuumzakken te verdelen. Vacumeer de zak(ken) en laat deze garen voor 24 uur.

  3. Rooksmaak

    Zodra de 24 uur zijn verstreken kun je de pulled pork uit de zak halen. Snijd een klein stukje van de zak open en vang het vocht op. Dep het vlees droog. Je kunt nu 2 dingen doen om er een rooksmaak aan te geven.

  4. Optie 1: BBQ

    Je kunt het vlees op de bbq leggen. Zorg hierbij dat je indirect gaart. Je kunt het vlees dan nog 1-2 uur op de bbq leggen. Hierdoor krijgt de procureur een wat donkere kleur. Haal het vlees voorzichtig van de bbq, je kunt nu het vlees uit elkaar trekken met 2 vorken of je handen. Voeg wat vocht toe om het vlees nog sappiger te krijgen. Je kunt er ook voor kiezen om het vocht in te dikken met maizena en wat extra specerijen naar keuze.

  5. Optie 2: Smoking gun

    Gebruik de smoking gun set  om het vlees een rooksmaak te geven. Trek het vlees uit elkaar zodat je mooie stukken pulled pork krijgt. Steek de smoking gun aan en rook voor 5 – 10 minuten. Je kunt het opgevangen vocht gebruiken om het vlees nog sappiger te krijgen.

  6. Serveren

    Serveer de pulled pork op een broodje met komkommer, bbq saus en rode ui.