recepten

Parelhoen met wortelpuree

Een recept van Jelle uit onze Facebook groep. Sous vide parelhoen met wortelpuree en een frisse venkelsalade. Ook jouw recept op Souvy? Stuur ons een e-mail.

Ingrediënten

  • 2 parelhoenfilets met vel
  • 500 gr wortelen
  • 100 ml water
  • 90 gr boter
  • 4 gr zout
  • citroensap
  • 1 venkel
  • 1 appel
  • 30 gr walnoten
  • 25 ml olijfolie
  • 25 ml appel cider azijn
  • 15 ml honing

Bereiden

  1. Venkelsalade

    Snijd de appel en de venkel fijn op de mandoline. Snijd de walnoten in grove stukken. Mix alles samen en meng met de olie, azijn en honing. Kruid na met peper en zout naar keuze.

  2. Smeuige wortelpuree

    Schil de wortelen en snijd deze in gelijke stukken. Neem een grote pan en laat wat boter smelten. Voeg het water toe en plaats een deksel op de pan. Laat deze stoven totdat de wortels zacht zijn. Pureer alles super fijn, voeg eventueel wat kookvocht toe. Kruid na met wat citroensap.

  3. Parelhoen

    Verwarm je sousvide machine tot 65° graden Celsius. Kruid de Parelhoenfilets met peper & zout. Plaats in een zip-lock zakje samen met wat boter/olie. Laat zaken in het warmwaterbad en sluit het zakje zodat alle lucht eruit is. Als je een vacuümmachine heb kan je ook alles sealen in een vacuümzakje.

  4. Garen

    Kook voor 55 minuten op 65 graden Celsius. Haal de filets daarna uit de bak en bak kort aan tot het vel mooi krokant is.

  5. Serveren

    Serveer de puree onderop, maak een bedje van de venkelsalade en plaats daarop de parelhoen. Geniet ervan!