recepten

Langoustine

De langoustine wordt ook wel de Noorse kreeft genoemd en behoort tot de kreeftachtige. In het recept hieronder gebruiken we de langoustinestaartjes. Maar vergeet niet dat in de kop en schalen veel smaak zit wat perfect is om heerlijke bouillons en sauzen mee te bereiden. Probeer langoustine sous vide bereiding snel want er staat een smaakexplosie op je te wachten!

 • 1 kg langoustine
 • Olijfolie
 • Peper
 • Zout

 1. Zet alles klaar

  Neem een bak, pan of sous vide bak en vul deze met warm water. Stel het sous vide apparaat in op 54°C en laat het water verwarmen.

 2. Maak de langoustines schoon

  Zet een pan met water op het vuur en breng aan de kook. Houd de kop van de langoustine in de ene hand en in de andere hand de staart. Draai in tegenovergestelde richting zodat de kop wordt verwijderd. Doe de langoustines 10 seconden in het water zodra het water kookt. Laat de langoustines vervolgens direct terug koelen in ijswater.

 3. Verwijder de schaal

  Zodra hij is terug gekoeld knijp je zachtjes in de schaal zodat deze barst. Verwijder vervolgens de schaal voorzichtig en probeer het staartvlees intact te houden.

 4. Verpak de langoustine

  Doe de langoustine in de sous vide zak met een scheutje olijfolie, zout en peper. Leg de zak in het waterbad en stel de timer in op 20 minuten.

 5. Afwerking

  Haal de gegaarde langoustine uit de zak en serveer direct met een salade van bulgur, venkel, tomaat en een citroenmayonaise.