recepten

Lamsrump met wortel

Lamsrump én wortel, typisch voorjaar. Door de lamsrump te serveren met deze mooie groenten is het gerecht direct compleet. Sous vide is duidelijk de beste manier om lamsrump te garen. Achteraf kort grillen maakt het gerecht pas echt af.

Ingrediënten

  • 4 lamsrumps
  • Olijfolie
  • 16 wortels
  • 60 gr boter
  • 40 gr honing

Bereiden

  1. Stel de Souvy Cooker in op 62 °C

    Neem een pan of sous vide bak en vul dit met warm water. Stel het sous vide apparaat in op 62 °C. Doe de stukken lamsrump samen met olijfolie in de sous vide zakken van Souvy. Leg de sous vide zak in het waterbad en stel de timer in op 45 minuten.

  2. Bak het goudbruin en knapperig

    Als de timer afgaat, haal dan de lamsrump uit de zak en maak het droog met paper of een doek. Bak de lamsrump vervolgens goudbruin op hoog vuur met wat olie. Doe er als allerlaatste een klontje boter bij. Breng het na het bakken nog op smaak met peper en zout.

  3. Geglaceerde wortel

    Stel de het sous vide apparaat voor de geglaceerde wortel in op 85 °C en laat het water verwarmen. Doe de hele wortel samen met de boter, zout en honing in de sous vide zakken van Souvy. Leg de sous vide zak in het waterbad en stel de timer in op 60 minuten.

  4. Serveren

    Als de timer afgaat haal dan de wortels uit de zak en serveer ze direct. Geniet ervan, en serveer bijvoorbeeld met wat verse peterselie, aardappelpuree, doperwten en jus.