recepten

Lamsrack

Sous vide lamsrack! Lam bereiden kan best lastig zijn, maar met sous vide is het veel gemakkelijker om de perfecte garing te realiseren. In dit recept houden we het simpel, maar probeer zeker eens eens andere ingrediënten uit.

  • 2 verse lamsracks
  • 30 gr ongezouten boter
  • 3 tenen knoflook
  • tijm
  • 1 sjalot
  • rozemarijn

  1. De voorbereiding

    Verwarm het sous vide bad op 55 graden. Je kunt zelf jouw voorkeur bepalen aan de hand van de volgende lijst.

    Very Rare tot Rare

    • 46°C – 51°C  (1 tot 2,5 uur)

    Medium-rare

    • 52°C tot 57°C    (1 tot 4 uur, 2,5 uur maximaal als je onder de 54°C gaart)

    Medium

    • 57°C tot 62°C   (1 tot 4 uur)

    Medium-well

    • 63°C tot 67°C   (1 tot 4 uur)

    Well done 

    • 69°C  (1 tot 4 uur)

  2. Kruiden & garen

    Kruid het lam met flink wat zout en peper aan beide kanten. Vacumeer de zak en plaats in het waterbad. Wij kiezen voor 55 graden voor 2 uur.

  3. Drogen & afbakken

    Haal het lam na 2 uur uit het water en laat deze uitlekken op wat papier. Verwarm een gietijzeren pan met plantaardige olie op hoog vuur. Snijd een sjalot en wat knoflook in grove stukken. Plaats het lam in de pan met de botten omhoog. Laat de boter smelten in de pan en voeg de rozemarijn, tijm, knoflook en sjalot toe.

  4. Serveren

    Met een lepel kun je het sap over het lam gieten, herhaal dit enkele keren zodat de smaak overal intrekt. Na circa 1,5 minuut draai je het vlees om naar de andere zijde en zet je de pan uit. Na 30 seconden haal je het lam uit de pan en kun je deze snijden in mooie porties. In dit recept serveren we het lam met wat granaatappel en spruitjes.