recepten

Knoflook gamba’s

Met dit recept maak je heerlijke knoflook gamba’s! Vervolgens kun je brood in de smaakvolle olijfolie dippen. Dit recept is één van de recepten van het boek sous vide van Bas Robben!

Ingrediënten

  • 15 gamba's met staart (gepeld)
  • 200 gr oesterzwammen
  • 10 gr peterselie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 chilipeper (optioneel)
  • 100 ml extra vergine olijfolie
  • 1/2 onbespoten citroen
  • sponzig brood (bij serveren)
  • zout

Bereiden

  1. Voorbereiding

    Verwarm het waterbad voor op 54 °C. Bestrooi de gamba’s met zout. Doe ze met de in dunne reepjes gesneden oesterzwammen, knoflook in dunne plakjes, fijngesneden peterseliesteeltjes en eventueel de in ringen gesneden chilipeper in een sous-videzak. Giet de olijfolie erbij. Trek de zak vacuüm door middel van verticaal vacumeren of gebruik de waterverplaatsingsmethode.

  2. Garen en serveren

    Gaar de gamba’s 30 minuten in het waterbad. Neem de zak uit het waterbad, knip hem open en schenk hem leeg in een serveerschaal. Rasp er wat citroenschil overheen en bestrooi met het fijngesneden peterselieblad. Serveer met het brood; de olie is heerlijk om in te dippen.

    Recept: Bas Robben, Fotografie: Saskia van Osnabrugge, Styling: Ajda Mehmet en Maaike Koorman