recepten

Kersenjam

Jam sous vide bereiden is een leuke manier om je zondag te spenderen! In dit recept maken we sous vide kersenjam. Lekker op een vers croissantje uit de oven!

Ingrediënten

 • 400 gr kersen
 • 200 gr geleisuiker
 • 1 limoen
 • 1 vanillestokje

Bereiden

 1. Voorbereiding

  Zet het sous vide apparaat met voldoende water in de sous vide bak. Stel deze in op 90 graden. Om het proces te versnellen kun je direct heet water toevoegen, zodat het sous vide apparaat sneller op temperatuur is.

 2. De kersen

  Was de kersen en verwijder het steeltje. Ontpit de kersen en snijd deze in dunne plakjes. Rasp 1 limoen en plaats de schil in de sous vide zak. Vul de sous vide zak  ook met het sap van de limoen, de suiker, het vanillestokje en de gesneden kersen.

 3. Van kersen naar kersenjam

  Plaats de zak in het water wanneer deze op temperatuur is. Het is belangrijk om een zak te gebruiken die tegen hoge temperaturen kan zoals die van Souvy. Gaar voor 2 uur op 90 graden en check de zak elk half uur even. Haal de zak na 2 uur uit het water.

 4. Uit het water

  Laat de zak rustig afkoelen op het aanrecht. De kersen zijn als het goed is al zachter geworden, maar je kunt er voor kiezen om nog een zachtere structuur te krijgen door de jam te pletten met een deegroller. Let op dat je dit wel voorzichtig doet zodat de zak niet scheurt.

 5. Opeten of verpakken

  Je kunt de jam natuurlijk direct opeten maar ook verpakken in een weckpotje. Knip een hoekje van de zak open en laat de jam voorzichtig eruit glijden.