recepten

Groene asperges

Groene asperges zijn een enorm veelzijdige groente en daarnaast nog eens erg gezond.  De grieken en romeinen zagen deze groene groente al als wondermiddel tegen kwaaltjes. In dit recept vind je een basisinstructie om groene asperges sous vide te garen. Het voordeel van het sous vide garen is dat alle vitamines en mineralen van de asperges behouden blijft.

Ingrediënten

  • 2 bossen groene asperges
  • halve citroen
  • 2 tenen knoflook
  • halve rode peper
  • zwarte peper
  • zeezout
  • olijfolie

Bereiden

  1. De voorbereiding

    Was de asperges en dep deze af met keukenpapier. Naar eigen inschatting kun je het achterste deel van de groene asperges eraf snijden, maar tegenwoordig is dit vaak niet meer nodig. Stel het sous vide apparaat in op 84 graden en laat deze op temperatuur komen.

  2. De smaak

    Geef de asperges smaak met de kruiden die jij wilt gebruiken. In dit basisrecept houden we het simpel; peper, olijfolie, knoflook en zeezout. Vacumeer de asperges met het vacumeerapparaat. Zorg ervoor dat de laag asperges éénlaags is. Gebruik als dit nodig is meerdere zakken, zodat de asperges niet over elkaar heen komen.

  3. Tijd

    Stel het sous vide apparaat in op 20 minuten en laat deze garen. We gebruiken hiervoor het sous vide rekje, super handig om de producten onder water te houden. Haal na 20 minuten de groene asperges uit het water en knip de vacumeerzak open.

  4. Citroen

    Lekker bij asperges, een klein beetje citroensap en rasp. We dresseren de asperges vervolgens met een beetje zoute sojasaus en dun gesneden rode peper. Super makkelijk, maar oh zo lekker!