recepten

Dulche de leche

Dulche de leche is een perfect voorbeeld van dat koken niet moeilijk hoeft te zijn. Sterker nog, je hebt maar 1 ingrediënt nodig! Met sous vide dulche de leche steel je de show! Heerlijk op pannenkoeken, ijs of op (cup)cakes.

Ingrediënten

  • 1 blikje (gezoete) gecondenseerde melk

Bereiden

  1. Voorbereiding

    Stel je sous vide apparaat in op 85 graden en laat deze warm worden. Giet de gecondenseerde melk over in een weckpotje en sluit deze goed af. Plaats het potje in het waterbad en zorg dat deze helemaal onder water staat.

  2. Garen

    Laat de gecondenseerde melk voor 12 uur garen. Check tussendoor of het potje nog volledig onder water staat en voeg waar nodig nog wat extra water toe. Haal na 12 uur de dulche de leche uit het water.

  3. Serveeropties

    Je kunt de dulche de leche serveren op verschillende manieren. We hebben hieronder wat ideeën op een rijtje gezet:

    • IJs
    • Taart / cake / brownie
    • Koekjes
    • Yoghurt / kwark

    Je kunt de dulche de leche circa 1 week bewaren in de koelkast.