recepten

Campari met rozemarijn

Campari is een bittere italiaanse likeur met de bekende rode kleur. Veel mensen vinden campari te bitter om te drinken. In dit recept verminderen we de bittere smaak door de sous vide infusie van rozemarijn en honing.

Ingrediënten

 • 500 ml campari
 • 2 takken rozemarijn
 • 2 sinaasappels
 • 2 el honing
 • munt (optioneel)

Bereiden

 1. Voorbereiding

  Verwarm het water op 80 graden. Verwijder de schil van de sinaasappels en plaats de schillen in een sous vide zak. Vermijd het witte deel aangezien dit bitter is en de campari al erg bitter van smaak is.

 2. Infusie

  Vul de zak met campari en voeg hierbij 2 stengels rozemarijn, het sap van de twee sinaasappels en de honing aan toe. Wil je een nog frissere smaak, voeg dan wat munt toe. We raden je aan om de zakken op rol of zakken met vochtstrip te gebruiken. Seal de zak en plaats deze in het waterbad.

 3. In het waterbad

  laat de zak voor 2 tot 2,5 uur in het waterbad op 80 graden. Haal de zak vervolgens voorzichtig uit het water en laat deze afkoelen. Knip een zijkant van de zak open en zeef de substantie. Je kunt de campari bewaren in een fles of direct consumeren.

 4. Serveren

  Serveer de campari met ijs. Vind je de campari nogsteeds te bitter? Je kunt er voor kiezen om de campari te verwerken in een negroni of aan te mengen met sinaasappelsap.