recepten

Cajun kipfilet met mexicaanse groenten

Cajun kruiden hebben een pittige, gerookte smaak. In dit recept maakt @jonaskooktgraag sous vide cajun kip met Mexicaanse groente.

Ingrediënten

  • kipfilet
  • Mexicaanse groentenmix
  • cajun kruiden
  • peper

Bereiden

  1. Marineren

    Laat de kipfilet een nacht marineren met de cajun dry rub. Haal de kipfilets uit de koeling en gaar deze sous vide voor 2 uur op 65,5 graden.

    Wil je zelf cajun kruiden maken? Mix dan de volgende ingrediënten met elkaar:

    • 2 tl zout
    • 1 tl cayenne peper
    • 2 tl knoflookpoeder
    • 1 tl zwarte peperkorrels
    • 1 tl uienpoeder
    • 1 tl gedroogde oregano
    • 1 tl kerriepoeder
    • 1 tl gedroogde tijm
    • 2 tl paprikapoeder

  2. Dichtschroeien en serveren

    Wok de mexicaanse groentemix. In dit voorbeeld is een voorverpakte mix gebruikt. Je kunt uiteraard ook zelf deze mix maken met onder andere:

    • kidneybonen
    • paprika
    • mais
    • prei
    • witte kool.

    Haal de kipfilets uit de sous vide en schroei deze dicht op een bakplaat (plancha) voor een mooi laagje.