Cajun kipfilet met mexicaanse groenten
Cajun kruiden hebben een pittige, gerookte smaak. In dit recept maakt @jonaskooktgraag sous vide cajun kip met Mexicaanse groente.
Ingrediënten
- kipfilet
- Mexicaanse groentenmix
- cajun kruiden
- peper
Bereiden
-
Marineren
Laat de kipfilet een nacht marineren met de cajun dry rub. Haal de kipfilets uit de koeling en gaar deze sous vide voor 2 uur op 65,5 graden.
Wil je zelf cajun kruiden maken? Mix dan de volgende ingrediënten met elkaar:
- 2 tl zout
- 1 tl cayenne peper
- 2 tl knoflookpoeder
- 1 tl zwarte peperkorrels
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl gedroogde oregano
- 1 tl kerriepoeder
- 1 tl gedroogde tijm
- 2 tl paprikapoeder
-
Dichtschroeien en serveren
Wok de mexicaanse groentemix. In dit voorbeeld is een voorverpakte mix gebruikt. Je kunt uiteraard ook zelf deze mix maken met onder andere:
- kidneybonen
- paprika
- mais
- prei
- witte kool.
Haal de kipfilets uit de sous vide en schroei deze dicht op een bakplaat (plancha) voor een mooi laagje.