recepten

Bimi

Bimi, de look-a-like van brocolli. Vol met voedingstoffen en je kunt de hele groenten opeten. We bereiden de bimi sous vide en behouden hierdoor alle smaak en vitamines. 

Ingrediënten

  • 400 gr bimi
  • 3 el sojasaus
  • 2 el rijstwijn / mirin
  • 2 el bruine suiker
  • 1 el knoflookpoeder
  • zout (optioneel)
  • peper (optioneel)

Bereiden

  1. Voorbereiding

    Was de bimi. Stel het sous vide apparaat in op 86 graden en laat het water warm worden.

  2. Dressing

    Maak de marinade met sojasaus, bruine suiker, rijstwijn en knoflookpoeder. Plaats de bimi in de sous vide zak met de marinade en vacumeer de zak.

  3. Garen

    Gaar voor 20 minuten op 86 graden. Je kunt de bimi bijvoorbeeld serveren met zalm en rijst of eten als snack. Voeg eventueel nog wat extra zout of peper toe.