recepten

Beef wellington

Sous vide beef wellington! Best even wat wat werk om te maken, maar het resultaat is heerlijk!

Ingrediënten

  • 500 gr ossenhaas
  • 3 el mosterd
  • 300 gr kastanjechampigons
  • 1 ei
  • 1 ui
  • 10 vellen bladerdeeg
  • 5 tenen knoflook
  • 150 gr parmaham
  • boter
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Bereiden

  1. Voorbereiding

    Was en snijd de kastanjechampigons in grove stukken. Plaats ze vervolgens in een keukenmachine met een scheutje olijfolie en meng tot een fijne structuur. Er mogen nog wel kleine stukjes champignons te zien zijn. Zet het sous vide apparaat aan op 54 graden en laat het water warm worden.

  2. Vulling

    Snijd een ui in zeer kleine blokjes. Pers de 5 tenen knoflook. Braad aan in een pan en voeg na enkele minuten de champignons toe. Bak  8 tot 10 minuten op medium vuur. Voeg halverwege nog een klontje boter toe en laat deze smelten. Kruid na met wat peper en zout. Zet vervolgens de pan uit.

  3. Rollen

    Haal de ossenhaas na 2 uur uit het sous vide bad en laat deze uitlekken. Bak het vlees vervolgens 1 minuut per kant op hoog vuur. Met een mesje kun je het vlees vervolgens insmeren met de mosterd. Leg de werkbank vol met plasticfolie en leg de parmaham naast elkaar. Zorg ervoor dat de zijkanten van de ham elkaar overlappen.

  4. Folie

    Smeer het mengsel van de champignons op de parmaham. Plaats vervolgens het vlees op het mengsel en sluit doormiddel van het folie het vlees. Probeer dit zo strak mogelijk te doen. Plaats vervolgens v00r 30 minuten in de vriezer. Haal het na 30 minuten uit de vriezer. Laat de oven voorverwarmen op 220 graden.

  5. Oven

    Verwijder voorzichtig het folie. Rol de bladerdeegvellen tot één groot vel en plaats om de ossenhaas heen. Schijd een ei en smeer de bladerdeeg in met het eigeel. Plaats de beef wellington in de oven op 220 graden voor 10 – 12 minuten. Haal uit de oven als de beef wellington een goudbruine kleur heeft.