recepten

Ananas

Eerst een ananas sous vide bereiden. En vervolgens grillen in de grillpan, heerlijk. Ananas is het perfecte fruit om te grillen. Die fris-zure smaak van de ananas past goed bij de volle en romige yoghurt. Probeer het en laat weten wat voor ingrediënten jij in de marinade doet. Misschien een likeurtje?

Voor een vollere structuur van de yoghurt, moet de yoghurt 24 uur in een doek worden opgehangen. Je maakt dan een hang-op van yoghurt.

Ingrediënten

 • 1 ananas
 • 100 gr suiker
 • 100 ml water
 • 1 kaneelstokje
 • 4 dl yoghurt
 • 100 gr poedersuiker

Bereiden

 1. Zet alles klaar

  Neem een sous vide bak of pan en vul deze met warm water. Stel het sous vide apparaat in op 84 °C en laat het water verwarmen.

 2. Maak de ananas schoon

  Snij de schil van de ananas eraf met een mes. Verwijder de kern. Snij gelijke stukken uit de ananas.

 3. Suikerwater

  Maak ondertussen suikerwater van de suiker en het water. Breng het water aan de kook en voeg vervolgens de suiker toe. Als de suiker is opgelost, voeg dan de specerijen toe. Denk hierbij aan: kaneelstokjes, vanillestokje en/of jeneverbessen.

 4. Verpak de ananas

  Doe de ananas samen met alle ingrediënten in de sous vide zakken. Leg de sous vide zak in het waterbad en stel de timer in op 60 minuten.

 5. Yoghurt vanille crème

  Meng de yoghurt met het merg van een vanillestokje. Maak het vervolgens zoeter door er poedersuiker aan toe te voegen.

 6. Afwerking

  Serveer de ananas direct of laat ze koelen in ijswater. Grill de ananas na het garen in een grillpan. Serveer bij de ananas een crème van vanille-yoghurt.