recepten

Aardbeienjam

Aardbeienjam kun je naast op brood voor nog veel meer dingen gebruiken. Door je yoghurt of kwark, op een pannenkoek of zelfs als dressing. In dit recept leggen we je uit hoe je heerlijke sous vide aardbeienjam maakt. Binnen no-time op tafel!

Ingrediënten

 • 400 gr aardbeien
 • 200 gr geleisuiker
 • 2 limoenen
 • 1 vanillestokje

Bereiden

 1. Voorbereiding

  Pak jouw sous vide bak! Verwarm de sous vide cooker op 90 graden. Zorg ervoor dat de bak diep genoeg is en deze ruim gevuld is met water. Een deel van het water zal namelijk verdampen, tenzij je de thermische isolatie ballen gebruikt.

 2. Snijden maar

  Snij de aardbeien in dunne plakjes en schil de limoenen.Vul de sous vide zak met al je ingrediënten; de limoenrasp, limoensap, geleisuiker en vanillesuiker en vacumeer deze. 

 3. Garen

  Leg de zak met alle ingrediënten in de bak met water wanneer deze op de juiste temperatuur is en stel de timer in op 2 uur.

 4. Bijna klaar

  Wanneer de tijd voorbij is haal je voorzichtig de zak uit het waterbad en laat je deze rustig afkoelen op het aanrecht. Je kunt er voor kiezen om de stukjes aardbeien te laten zitten voor een grove effect. Heb je liever een zachte jam; rol er dan voorzichtig overheen met een deegroller. Doe dit voorzichtig.

 5. Verpakken

  Haal de jam uit de zak en giet het in een jampot of weckpotjes. Het handigste is om een klein hoekje van het zakje open te knippen, zodat alle jam er rustig in glijdt en je niet morst. 

  Laat je ons weten hoe jouw sous vide aardbeienjam is bevallen? Deel je recept via de hashtag #souvy. Dit is een basisrecept, voel je vrij om andere ingrediënten toe te voegen aan de jam!