blog

Vacumeren zonder vacuumapparaat

In het artikel ‘ziplock zak of vacumeren‘ heb je wellicht al gelezen dat de aanschaf van een vacuüm apparaat belangrijk is als je wilt beginnen met sous vide koken. Maar toch is er een manier hoe je zonder apparaat te werk kunt aan. We leggen je uit hoe je met deze simpele trick je producten nagenoeg luchtdicht kan verpakken: vacumeren zonder vacuüm machine!

Wat heb ik nodig?

Onze sous vide zakken. En je eten natuurlijk.

Hoe werkt het?

Het is heel simpel. Nadat je je producten hebt gekruid of hebt gemarineerd, stop je ze in een sous vide zak. Vervolgens druk je met de hand alvast zoveel mogelijk lucht uit de zak.

De volgende stap is het belangrijkst.  Gebruik je vinger om het laatste stukje open te houden. Hou de zak nu tot aan de rand onder water. Gebruik hiervoor het water wat al in de sous vide bak zit.

Het water is zwaarder dan de lucht in de zak, dus zorgt ervoor dat de lucht naar boven wordt ‘gedrukt’. Als alle lucht naar boven is gekomen. Vervolgens kun je de zak over de rand van de pan of bak houden en vastknijpen met een knijper,  done!

Perfect voor je sous vide bereidingen!

Is de zak nu echt helemaal vacuüm? Nee, 100% vacuüm kan je dit niet noemen. Daarom kun je ook gewoon ons afgeprijsde vacuüm pakket aanschaffen! Hiermee kun je producten langer bewaren en hoef je de bovenstaande stappen niet elke keer toe te passen.