recipes

Leek

Het kan lastig zijn om een prei een juiste garing te geven. De buitenkant is vaak te gaar terwijl de binnenkant nog hard is. Wil je prei de perfecte garing geven? Probeer eens de sous vide bereiding. 

Ingredients

  • 1 leek
  • olive oil
  • pepper
  • salt
  • sojasaus

Preparation

  1. Preparation

    Was de prei onder koud water en snijd de bovenkant van het blad van de prei eraf. Snijd de onderkant vervolgens ook eraf. Je kunt nu de bovenste laag van de prei verwijderen. Verwarm het waterbad op 85 graden en plaats de prei in een vacuümzak.

  2. Yarn

    Voeg een schuit olijfolie en wat peper en zout toe en vacumeer de zak. Plaats in het waterbad en gaar voor 30 minuten op 85 graden. Haal na de 30 minuten de prei uit de zak en laat deze uitlekken.

  3. Grilling

    Snijd de prei in stukjes van 5 centimeter en spies ze met houten prikkers. Lak de prei vervolgens met sojasaus en grill de spiesjes voor 1 minuut per kant. Eetsmakelijk!