In dit recept maken we onze eigen gemaakte sous vitello tonnato!
Auteur | Givan |
Personen | 4 |
Temperatuur | 60 |
Gaartijd | 6 uur |
Prep tijd | 30 minuten |
Ingrediënten
- 500 gr kalfsmuis
- 2 tenen knoflook
- 2 el olijfolie
- 100 gr kappertjes (60 gr uitlekgewicht)
- halve citroen
- 1 blikje tonijn op olie (c.a 150 gram)
- zwarte peper
- zout
- Rucola
- croutons (optioneel)
- parmezaan
- 5 el mayonaise
- 3-4 ansjovisfilets
Bereiding
Voorbereiding
Verwarm het water op 60 graden. Maak een simpele dressing met olijfolie, peper, zout en geperste knoflook. Wrijf de rub goed in en plaats de kalfsmuis een vacuümzak.
Garen
Gaar voor 6 uur op 60 graden en koel direct terug in een ijsbad. Je kunt het vocht uit de zak inkoken en toevoegen aan de saus voor meer smaak.
Saus
Pureer de tonijn, de helft van de kappertjes (zonder vocht), ansjovis, mayonaise, gehakte peterselie en het halve sap van een citroen tot een gladde substantie. Is de saus nog te dik? Voeg dan een lepel vocht toe. Voeg naar eigen inzicht wat zwarte peper en zout toe. Voor een mooie opmaak kun je de saus in een knijpfles doen.
Serveren
In het meest ideale geval snijd je de vitello tonnato met een snijmachine in dunne plakken. Uiteraard kan dit ook met een mes, alleen is het dan iets lastiger om flinterdunne plakken te krijgen. Serveer met de overgebleven kappertjes, tonnato en optioneel wat rucola en parmezaan. Voeg wat zwarte peper toe om het af te maken.
Gebruik deze producten
[product=sous-vide-bak-met-deksel]
Handig voor dit recept
[/product]
[product=ivide-circulator-stick-2-0]
Perfect voor dit recept!
[/product]
[product=vacuumzakken]
Geschikt voor sous vide koken
[/product]
4 reacties
Frank Schuermans
Beste,
wel enkele ontbrekende ingrediënten in de lijst:
hoeveel mayonaise?
hoeveel ansjovis?
Givan van Souvy
Hi Frank,
Je kunt 5 eetlepels mayonaise aanhouden en 3-4 ansjovisfilets.
Judith
Waarvoor dient de parmezan in de lijst?
Givan van Souvy
Hi Judith, deze kun je als extra topping over het gerecht strooien. Ik zal het nog even goed noteren (;
Laat een reactie achter
Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.