Vacumeren

Ziplock zak of vacumeren

ziplock-of-vacumeren

Sous vide is een Franse benaming en betekent letterlijk ‘onder vacuüm’. Als iets vacuüm is getrokken, zit er geen lucht meer in. Wil je sous vide koken? Dan is het jouw taak om zoveel mogelijk lucht uit de vacuüm zak te halen.

‘Moet ik dan een vacumeermachine aanschaffen?’ Nee. Dit is geen vereiste, maar wel heel handig. Luchtdicht verpakken kan op verschillende manieren, al is een vacumeermachine de beste oplossing.

Wat werkt beter: ziplock of vacumeren?

In principe werkt het allebei goed. Met een vacumeermachine kan er echter meer lucht verwijderd worden dan wanneer dit met onze trick methode gedaan wordt. Enkele andere voordelen van een vacumeerapparaat:

  • Producten blijven langer vers
  • Je kunt je producten binnen enkele minuten marineren
  • Je producten blijven langer houdbaar als je ze invriest

Het is dus handig om een vacumeermachine te kopen maar om sous vide te koken heb je in principe genoeg aan de hersluitbare sous vide zakken.

Volgende lezen

Vacumeren zonder vacuumapparaat
sous vide wortel

2 reacties

m.moolhuizen3@upcmail.nl

m.moolhuizen3@upcmail.nl

Geeft dit ongezonde reacties ivm het verwarmen van het plastic

jorick@souvy.nl

jorick@souvy.nl

Hi M. Moolhuizen,

Nee, de Souvy sous vide zakken geven geen ongezonde reactie. De reden hiervoor is dat het plastic wat gebruikt wordt een FDA goedgekeurd materiaal is. Pas wel op, niet alle sous vide zakken (van andere aanbieders bijvoorbeeld) zijn van dergelijk kwalitatief en vooral veilig materiaal gemaakt.

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.