recepten

Stoofvlees

Boeuf à la bourguignonne betekent eigenlijk gewoon: rund op zijn Bourgondisch. Het is een typisch gerecht uit de streek Bourgogne. Dit is het ook zeker wanneer het stoofvlees sous vide wordt bereid. Wat je wilt is namelijk dat het smaakvolle maar taaie stuk rundvlees, wat ook wel sukade wordt genoemd, zacht een sappig wordt. Daarnaast behoudt het vlees hier zijn diepe rund smaak.

Notitie: bij de bereidingstemperatuur van 57 °C krijgt het vlees een steak achtige textuur. Als je toch meer van de gestoofde en zachte textuur houdt, kies dan voor de bereidingstemperatuur van 65 °C of hoger, richting de 70 °C.

Ingrediënten

 • 800 gr rundersukade
 • Olie
 • Peper
 • Zout
 • Laurier

Bereiden

 1. Zet alles klaar

  Neem een pan of sous vide bak en vul deze met warm water. Stel de het sous vide apparaat in op 65 °C graden. Breng de rundersukade op smaak met peper en zout.

 2. Verpak de sukade

  Doe de rundersukade met een scheut olie en laurier in de sous vide zakken van Souvy. Leg de sous vide zak in het waterbad en stel de timer in op 24 uur.

 3. Afwerking

  Als de timer is afgegaan haal dan de rundersukade uit de sous vide zak en maak het droog met papier of een doek. Snijd het vlees in mooie plakken, breng op smaak met peper en zout en serveer direct.

 4. Maak het nóg lekkerder

  Maak het gerecht compleet met knapperige groenten en rode wijnsaus.