recepten

Gemarineerde zalm

Vlogster Sabine Gaastra van Smulweb is aan de gang gegaan met onze sous vide apparatuur. Ze maakt in de vlog een frisse sushisalade met sous vide zalm. Deze rijkelijk gevulde oosterse salade past perfect bij het zonnetje in de achtertuin. You should try it!

Sabine Gaastra: “Dit is het lekkerste stukje vis dat ik ooit heb geproefd!”

Ingrediënten

  • 4 zalmfilets (à 150 gr)
  • 4 tl sesamolie
  • 4 tl sojasaus
  • 4 tl honing
  • 1 cm geraspte gember
  • 1 teen knoflook
  • 1 el sashimi togarashi
  • 300 gr gekookte sushi rijst
  • 2 avocado's
  • 1/2 komkommer
  • 6 radijsjes
  • 100 gr rode kool
  • 3 norivellen
  • 2 el sesamzaad
  • 2 el wasabi
  • 2 el sesamolie
  • 2 el arachideolie
  • 1 el limoensap
  • Zout

Bereiden

  1. Zet alles klaar

    Neem een sous vide bak of pan en vul deze met warm water. Stel het sous vide apparaat in op 50 °C en laat het water verwarmen.

  2. Marinade maken

    Pak alle ingrediënten behalve de zalm. Snij de knoflook fijn en meng het met de honing, gember, sojasaus sesamolie en de togarashi kruiden.

  3. Marineren

    Doe de marinade in de sous vide zak en leg de zalm in de marinade. Leg ze vervolgens 15 minuten in de koeling zodat de smaken er goed intrekken.

  4. Garen

    Leg de zak met de gemarineerde zalm in het waterbad. Stel de timer van het sous vide apparaat in op 15 minuten en op 50 °C.

  5. Salade opmaken

    Snij vervolgens de radijs, komkommer en rode kool fijn en meng het door elkaar. Kook de sushi rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  6. Dressing

    Maak de dressing door de wasabi, sesamolie, arachideolie, het limoensap met een snufje zout te mengen.

  7. Afwerking

    Meng de dressing met de salade. Snijd de avocado in plakjes. Scheur de norivellen in stukjes en leg de zalm op de salade. Geniet ervan!