recepten

Varkenshaas

Het mooiste en meest malse stuk varkensvlees is en blijft de varkenshaas. Het is een spier die aan de voorkant dik en rond is en wordt naar achteren toe steeds dunner. Deze spier bevindt zich in de rug van het varken. Met dit basisrecept voor sous vide varkenshaas kan je zelf helemaal je gang gaan.

Ingrediënten

  • 4 varkenshazen
  • Peper
  • Zout
  • Olie

Bereiden

  1. Zet alles klaar

    Neem een pan of sous vide bak en vul deze met warm water. Stel het sous vide apparaat in op 55 °C en laat het water verwarmen.

  2. Garen

    Doe de varkenshazen in de sous vide zakken en stel de timer van het sous vide apparaat in op 90 minuten.

  3. Bak het goudbruin

    Haal de varkenshaas uit het water. Maak de varkenshaas goed droog voordat je het gaat bakken. Bak de varkenshaas in een pan met olie of op de barbecue zodat het een goudbruine korst krijgt.

  4. Afwerking

    Breng de varkenshazen op smaak met peper en zout. Snijd ze vervolgens in dunne plakjes. Heerlijk in combinatie met een romige saus.