recepten

Rabarber

Wanneer rabarber sous vide wordt bereidt behoud de rabarber zijn pure smaak en mooie bite. De bite blijft behouden door de relatief lage temperatuur van 65 °C. Deze rabarber zou je kunnen gebruiken in een dessert met bijvoorbeeld aardbeien, witte chocolade en citroen, of misschien in een spannende amuse met gerookte zalm.

Ingrediënten

  • 500 gr rabarber
  • 125 ml water
  • 180 gr suiker

Bereiden

  1. Zet alles klaar

    Neem een bak, pan of sous vide bak en vul deze met warm water. Stel het sous vide apparaat in op 65 °C en laat het water verwarmen.

  2. Schillen

    Schil de rabarber en snijd ze in kleine gelijke stukken, bijvoorbeeld in ruitjes.

  3. Suikerwater

    Breng ondertussen de suiker met het water en de schillen aan de kook. Zorg ervoor dat de suiker helemaal oplost. Zeef vervolgens de schillen uit het suikerwater.

  4. Garen

    Doe de hele rabarber samen met een beetje suikerwater in de sous vide zakken van Souvy. Leg de sous vide zak in het waterbad en stel de timer in op 30 minuten.

  5. Serveren

    Laat de rabarber vervolgens afkoelen voor gebruik. Gebruik het bijvoorbeeld in een dessert.