recepten

Pulled chicken

Geplukt vlees: rund, varken, kip of zelfs zalm. Het is al eventjes een hype. Ik wil niet achter blijven aangezien dit recept écht briljant is. Deze variant is met de klassieke barbecuesaus, gebrande avocado, tomaat en ijsbergsla. Een groot voordeel van pulled chicken is dat het relatief snel klaar is in vergelijking met de pulled pork of beef. En daarnaast nóg een stuk malser is en eenvoudig te plukken is. Beloof me dat je dit probeert.

Ingrediënten

  • 800 gr kip
  • Halve krop ijsbergsla
  • 2 tomaten
  • 1 avocado
  • 1 ui
  • 100 ml water
  • 1 el mosterd
  • 2 el azijn
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 120 gr ketchup
  • 2 el worcestersaus
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • Peper
  • Zout
  • 4 ciabatta's
  • 1 el tikka masala

Bereiden

  1. Zet alles klaar

    Neem een pan of  sous vide bak en vul deze met warm water. Stel het sous vide apparaat in op 64°C en laat het water verwarmen.

  2. Marineer de kip

    Wrijf de kip in met het kruidenmengsel tikka masala en breng het verder op smaak met peper en zout. Doe de kip samen met een klontje boter in de sous vide zakken van Souvy. Zet de timer minimaal op 1 uur.

  3. Maak de barbecuesaus

    Snipper de ui en fruit het in een steelpan met water, azijn, citroensap, mosterd, peper, zout en de bruine suiker. Laat dit ongeveer 20 minuten koken. Voeg vervolgens de ketchup, worcestersaus en het gerookte paprikapoeder toe. Haal de pan van het vuur en laat het afkoelen tot gebruik.

  4. Pull the chicken

    Zodra de timer afgaat haal je de kip uit de verpakking. Trek de kip met twee vorken voorzichtig uit elkaar zodat het eruit ziet als ‘pulled chicken’. Meng vervolgens het geheel met barbecuesaus, peper en zout.

  5. Afwerking

    Zorg dat het brood is afgebakken om vervolgens het broodje op te maken. Snij de tomaat in dunne plakjes en de ijsbergsla fijn. Snij de avocado tevens in dunne plakjes. Het is lekker om de avocado met een crème brûlée brander kort te branden, zodat er een licht gebrande smaak ontstaat. Maak het broodje op naar eigen inzicht.