recepten

Hamburger

Het is hartje zomer. Je hebt een barbecue georganiseerd bij je thuis. Er komt een groep vrienden bij je eten. Je hebt besloten om alles van tevoren voor te garen en je hebt hiervoor de sous vide kooktechniek gekozen. Want zoals je weet wordt het hiermee perfect gegaard. Door de hamburger sous vide te garen is het tijdens etenstijd alleen nog een kwestie van opwarmen op de barbecue én om die rokerige barbecue smaak aan het vlees geven. Ideale combinatie. Op deze manier kun je zonder stress achter de barbecue staan met een biertje in je hand. Probeer het zelf maar en laat ons weten wat je ervan vond bij de reacties.

Ingrediënten

  • 600 gr vers rundergehakt
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijn
  • 1 ei
  • 1 tl zeezout
  • 1 tl peper
  • 1 tl chili

Bereiden

  1. Zet alles klaar

    Neem een pan of sous vide bak en vul deze met warm water. Stel het sous vide apparaat in op 56 °C.

  2. Maak van gehakt een echte burger

    Meng het gehakt met alle ingrediënten voor de burger in een schaal. Voeg een handje paneermeel toe. Wanneer het mengsel te smeuïg is moet er meer toegevoegd worden. Maak van het mengsel 4 even grote ballen. Druk het gehakt in een ronde steker of vorm ze rond met je handen.

  3. Garen

    Doe de hamburgers in de sous vide zakken van Souvy. Je kan ze per 2 stuks verpakken. Laat ze minimaal 45 minuten garen.

  4. Bak ze goudbruin

    Haal de hamburgers uit de zak en laat ze afkoelen tot kamertemperatuur. Maak de burgers goed droog voordat je ze gaat bakken. Bak de hamburgers in de pan of op de barbecue zodat ze een goudbruine korst krijgen.

  5. Bouw je broodje hamburger.

    Gebruik bijvoorbeeld tomaat, rode ui, komkommer, augurk, ketchup, mayonaise, spek, cheddar kaas etc.