recepten

Diamanthaas

Diamanthaas, jodenhaas of schouderhaas. Het is in elk geval het deel van het rund dat zich tussen de schouders bevindt. Dit deel van het rund is ontzettend mals en lijkt qua vorm op de ossenhaas. Je haalt het beste uit de diamanthaas wanneer je het op de barbecue legt nadat het sous vide gegaard is. In het recept hieronder is de diamanthaas eerst gegaard, vervolgens terug gekoeld en net voordat alles op tafel is gezet zijn de diamanthazen nog even 4 minuten op de barbecue geweest. Het resultaat was een perfect gegaarde diamanthaas met een rokerige barbecue smaak. I love it.

Ingrediënten

  • 4 diamanthazen
  • 2 tenen knoflook
  • 2 takken rozemarijn
  • Olie
  • Peper
  • Zout

Bereiden

  1. Zet alles klaar

    Neem een pan of sous vide bak en vul dit met warm water. Stel het sous vide apparaat in op 54 °C en laat het water verwarmen.

  2. Geef ‘t smaak

    Breng de diamanthaas op smaak met peper en zout. Doe de diamanthaas samen met knoflook en rozemarijn in de sous vide zakken van Souvy of vacumeer het.

  3. Bereiden

    Leg de sous vide zak in het waterbad en stel de timer in op 80 minuten. Als de timer is afgegaan haal dan de diamanthaas uit de sous vide zak en dep het droog met een doek.

  4. Maak het goudbruin

    Verwarm een pan met olie en bak hierin de diamanthaas goudbruin. Doe er als laatste een klontje boter bij. Of kies voor de rokerige smaak en leg de diamanthazen nog een paar minuten op de barbecue.

  5. Maak het nóg lekkerder

    Maak het gerecht compleet met bijvoorbeeld roseval aardappels, courgette, champignons en een crème van mais.